contact@creativehub.gr

Our blog

«Πως θα κάνω την ιδέα μου πράξη;» – εργαστήριο planning / project management από το Creative Hub στη Μυτιλήνη

Ο Guy Kawasaki, μια από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες του Marketing και της Silicon Valley, είχε πει κάποτε, πως:

«οι ιδέες είναι εύκολες, η υλοποίησή τους όμως είναι δύσκολη».

Εδώ όμως έρχεται το Creative Hub, του οποίου η «αποστολή» είναι να δώσει σε άτομα και ομάδες τα κατάλληλα εφόδια ώστε να πραγματοποιήσουν τα πρώτα βήματα υλοποίησης μιας επιχειρηματικής ή δημιουργικής ιδέας!

Σε αυτό το πλαίσιο, το Creative Hub με την υποστήριξη του COMM’ON διοργανώνει το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 ένα εργαστήριο planning / project management, που θα έχει ως στόχο να βοηθήσει τους συμμετέχοντες τα σχεδιάσουν τα πρώτα βήματα για να μετατρέψουν μια καλή ιδέα, για ένα θέμα που τους ενδιαφέρει, σε project / δράση ή πιο απλά να μπορούν να απαντήσουν στις παρακάτω – πολύ κρίσιμες! –  ερωτήσεις:

– Πώς θα μπορέσω να πραγματοποιήσω μία καλή ιδέα που έχω για την πόλη, τη γειτονιά, την κοινότητά μου;

– Ποια ανάγκη θα καλυφθεί και γιατί πιστεύω ότι η ιδέα μου μπορεί να είναι αποτελεσματική; Ποιο τελικό στόχο έχω;

– Τι εφόδια και ποιους θα χρειαστεί να κινητοποιήσω / έχω μαζί μου στην προσπάθειά μου;

Πέρα από την πρακτική γνώση, που μπορεί να αξιοποιηθεί στο ξεκίνημα οποιασδήποτε επιχειρηματικής ή/και δημιουργικής προσπάθειάς τους, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση συμμετοχής στο εργαστήριο.

Το εργαστήριο πραγματοποιείται με την υποστήριξη του COMM’ON, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Fisheye.

Δηλώστε συμμετοχή

Πρακτικές πληροφορίες / Εγγραφές:

  • Η γλώσσα πραγματοποίησης τους σεμιναρίου είναι τα Ελληνικά.
  • Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο ισόγειο του Επιμελητηρίου Λέσβου το Σάββατο 18 Μαΐου 2019, θα ξεκινήσει στις 10πμ (ώρα προσέλευσης 09.30) και αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά από 3 – 3μιση ώρες.
  • Ο διαθέσιμος αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας στις εγγραφές, που μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο ηλεκτρονικά συμπληρώνοντας την φόρμα, που θα βρείτε εδώ.
  • Το κόστος συμμετοχής είναι 20 € (κανονική) και 12 € για φοιτητές/τριες και ανέργους/ες (με φοιτητική κάρτα ή κάρτα ανεργίας σε ισχύ) και πρέπει να καταβληθεί πριν την πραγματοποίηση του εργαστηρίου. Δεν υπάρχει δυνατότητα ακύρωσης-επιστροφής χρημάτων, μετά την πληρωμή του κόστους συμμετοχής.

To COMM’ON

Το COMM’ON είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα την Αθήνα. Λειτουργεί σαν υποστηρικτικός οργανισμός (backbone organization) για την Κοινωνία των Πολιτών και αναπτύσσει έναν πολυεπίπεδο ‘χώρο’ μέσα στον οποίο άνθρωποι που ηγούνται νέων, κοινωνικά προσανατολισμένων δραστηριοτήτων, συναντιούνται, ανταλλάσσουν γνώσεις, ιδέες και δυνατότητες και τελικά συν-δημιουργούν αποτελεσματικές και βιώσιμες λύσεις για την ζωή στην κοινότητά τους, στην πόλη ή στην περιφέρεια.  Βασικοί άξονες δράσης του είναι ο συντονισμός και η υποστήριξη συνεργατικών δράσεων μεταξύ ετερόκλητων φορέων, η δημιουργία προγραμμάτων κοινωνικής καινοτομίας για τη συλλογική υποστήριξη των αναγκών ετερόκλητων φορέων και η τεκμηρίωση και καταγραφή του αναπτυσσόμενου κοινωνικού  οικοσυστήματος.